14.7.2008
Laszlo Bölöni zapušča Standard že po dveh tednih?
V Standardu se dogajajo čudne stvari. Laszlo Bölöni, ki je v klubu šele 13 dni,
naj bi po naših dobro informiranih virih že zapuščal ta klub. Vzrok za to je, da
Bölöni ni mogel zdržati v klubu zaradi tega, ker je član Standarda Marco Ingrao,
nekdanji partner Bölönijeve hčerke. Najprej je Laszlo Bölönihotel hotel Ingraoja prodati,
vendar mu je to preprečil predsednik Reto Stiffler, ki meni, daje Ingrao več kot
očitno predober igralec, da bi ga prodali zaradi osebnih interesov trenerja.
Laszlo Bölöni je na to potezo predsednika odgovoril z naslednjimi izjemno
izbranimi besedami: "Čigav k***c je ta p***** Švicar?!?!?! On bo govoril kaj naj delam?!?!
Mene ne bo noben je**l!Če mi ne bo pustil svobode zapuščam klub!!"
Predsednik se na to izjavo še ni odzval, verjetno pa bo romunskemu strategu
dal nogo in Standard bo po dveh tednih spet iskal novega trenerja, vseeno pa nekateri
še vedno upajo na spravo tako med Bölönijem in Stifflerjem kot tudi med Bölonijem
in Ingraojem. Navijači že zbirajo peticije, če slučajno predsednik Bölönija ne bi
odpustil, saj je Ingrao odličen igralec.
Noben me ne bo je**l!
Je bil to zadnji trening Laszloja Bölönija pri Standardu?
15.7.2008
Standard po 14 dneh spet brez trenerja!
Potem, ko je včeraj živce izgubil zdaj že nekdanji trener belgijskega prvaka
Standarda Laszlo Bölöni zaradi predsednikove preprečitve prodaje Ingraoja
je danes zjutraj Bölöniju in medijem predsednik kluba Standard, Švicar Reto
Stiffler mirno sporočil, da se zaradi Bölönijevih primitivnih izjav ne bo več
ukvarjal in da je odpuščen. Dejal je še, da klub v prihodnje ne bo imel več
trenerjev Bölönijeve starosti(52 let) in da bo klub v prihodnjih dneh imel novega,
mladega stratega, ki ne bo mislil, da je klub njegov in da bo v klubu lahko ostal
več let. O imenih še ni hotel govoriti, šušlja pa se, da naj bi trener Stadnarda
postal 32-letni Francoz David Carre, ki je sedaj na klopi Auxerreja pomočnik.
Naslednjik Bölönija?
16.7.2008
Slovenec na klopi Standarda!
Danes je vodstvo kluba z Retojem Stifflerjem na čelu izbralo novega trenerja
Standarda. Iskali smo mladega, nadarjenega in nepoznanega trenerja, ki
bo na klopi Standarda lahko preživel mnoga leta. Vsem tem kriterijem je
najbolj ustrezal Slovenec Jaka Maučec. Do njega smo prišli tako, da nam ga
je priporočil mladi Axel Witsel, ki je bil junija z belgijsko olimpijsko reprezentanco
na pripravah v Moravskih Toplicah, tam se je na eni zabavi, katero so obiskali Belgijci
spoznal z Maučecem, ki ga je takoj prepoznal. Pogovarjala sta se in vsi so videli v
Maučecu talent za trenerja. Včeraj pozno zvečer smo poklicali Maučeca na telefon
in danes zjutraj je že bil na poti proti letališču iz katerega bo prispel v Belgijo, da
podpiše pogodbo in tudi uradno postane trener Standarda.
Je dobro ocenil talent Maučeca?
Takoj ko sem prispel v to mesto Liege na vzhodu Belgije sem moral priti k stadionu, da sem v klubskih prostorih kluba s polnim imenom Royal Standard de Liege podpisal pogodbo s tem klubom, da bom njihov trener. Podpisal sem za 1 sezono z možnostjo podaljšanja, kot pa sva se z predsednikom pogovarajala bi oba bila najraje, če bi podpisal pogodbo za nedoločen čas , a pač trenutno so slabe izkušnje na strani vodstva kluba in več kot za eno sezono zaenkrat z menoj ne bodo podpisali. Prejemal bom sanjskih 5.250€ na teden. Cilj mi je absolutno obranitev naslova, a za prestope sem dobil "le" 925.000 €, saj je klub v finančni stiski. Za plače sem dobil najprej 94.000 €, a že zdaj za te klub porablja 93.500€ in predsednika sem ponižno prosil, da če hoče kakšne okrepitve bo potrebno povečati še denar za plače, tako sem dobil na koncu 110.000 € na teden na voljo za plače. V pogodbi še piše, da sem prejel klubski avto JE DESIGN Street Rocket Audi Q7
Ter začasno stanovanje, ki ga ima v najemu klub, dokler si ne bom kupil svojega. Na mail sem dobil mail v jeziku, ki ga zaenkrat še ne poznam, seveda pa sem bom z bivanjem v Belgiji naučil. Reto Stiffler mi je poslal naslednje slike mojega stanovanja:
Ni ravno po mojem okusu, a za silo je, imam pa v načrtu že prenovo tega stanovanja.
Na mail sem dobil še naslednje sporočilo enega izmed treh generalnih direktorjev in sicer Američana Toma Russel-a.
Grb:
Še naši dresi:
Torej večino o klubu vem, ko me zanima če smo s katerim klubom povezanim me skoraj zadane kap, saj smo povezani s sijajnimi klubi, ki imajo kar nekaj mladih igralcev, na katerih bo prinas slonela igra.
Bistvene podatke o klubu sem torej izvedel, že jutri me čaka prvi trening z ekipo, po jutrinjem pa že prva prijateljska tekma.
Laszlo Bölöni zapušča Standard že po dveh tednih?
V Standardu se dogajajo čudne stvari. Laszlo Bölöni, ki je v klubu šele 13 dni,
naj bi po naših dobro informiranih virih že zapuščal ta klub. Vzrok za to je, da
Bölöni ni mogel zdržati v klubu zaradi tega, ker je član Standarda Marco Ingrao,
nekdanji partner Bölönijeve hčerke. Najprej je Laszlo Bölönihotel hotel Ingraoja prodati,
vendar mu je to preprečil predsednik Reto Stiffler, ki meni, daje Ingrao več kot
očitno predober igralec, da bi ga prodali zaradi osebnih interesov trenerja.
Laszlo Bölöni je na to potezo predsednika odgovoril z naslednjimi izjemno
izbranimi besedami: "Čigav k***c je ta p***** Švicar?!?!?! On bo govoril kaj naj delam?!?!
Mene ne bo noben je**l!Če mi ne bo pustil svobode zapuščam klub!!"
Predsednik se na to izjavo še ni odzval, verjetno pa bo romunskemu strategu
dal nogo in Standard bo po dveh tednih spet iskal novega trenerja, vseeno pa nekateri
še vedno upajo na spravo tako med Bölönijem in Stifflerjem kot tudi med Bölonijem
in Ingraojem. Navijači že zbirajo peticije, če slučajno predsednik Bölönija ne bi
odpustil, saj je Ingrao odličen igralec.
Noben me ne bo je**l!
Je bil to zadnji trening Laszloja Bölönija pri Standardu?
15.7.2008
Standard po 14 dneh spet brez trenerja!
Potem, ko je včeraj živce izgubil zdaj že nekdanji trener belgijskega prvaka
Standarda Laszlo Bölöni zaradi predsednikove preprečitve prodaje Ingraoja
je danes zjutraj Bölöniju in medijem predsednik kluba Standard, Švicar Reto
Stiffler mirno sporočil, da se zaradi Bölönijevih primitivnih izjav ne bo več
ukvarjal in da je odpuščen. Dejal je še, da klub v prihodnje ne bo imel več
trenerjev Bölönijeve starosti(52 let) in da bo klub v prihodnjih dneh imel novega,
mladega stratega, ki ne bo mislil, da je klub njegov in da bo v klubu lahko ostal
več let. O imenih še ni hotel govoriti, šušlja pa se, da naj bi trener Stadnarda
postal 32-letni Francoz David Carre, ki je sedaj na klopi Auxerreja pomočnik.
Naslednjik Bölönija?
16.7.2008
Slovenec na klopi Standarda!
Danes je vodstvo kluba z Retojem Stifflerjem na čelu izbralo novega trenerja
Standarda. Iskali smo mladega, nadarjenega in nepoznanega trenerja, ki
bo na klopi Standarda lahko preživel mnoga leta. Vsem tem kriterijem je
najbolj ustrezal Slovenec Jaka Maučec. Do njega smo prišli tako, da nam ga
je priporočil mladi Axel Witsel, ki je bil junija z belgijsko olimpijsko reprezentanco
na pripravah v Moravskih Toplicah, tam se je na eni zabavi, katero so obiskali Belgijci
spoznal z Maučecem, ki ga je takoj prepoznal. Pogovarjala sta se in vsi so videli v
Maučecu talent za trenerja. Včeraj pozno zvečer smo poklicali Maučeca na telefon
in danes zjutraj je že bil na poti proti letališču iz katerega bo prispel v Belgijo, da
podpiše pogodbo in tudi uradno postane trener Standarda.
Je dobro ocenil talent Maučeca?
Takoj ko sem prispel v to mesto Liege na vzhodu Belgije sem moral priti k stadionu, da sem v klubskih prostorih kluba s polnim imenom Royal Standard de Liege podpisal pogodbo s tem klubom, da bom njihov trener. Podpisal sem za 1 sezono z možnostjo podaljšanja, kot pa sva se z predsednikom pogovarajala bi oba bila najraje, če bi podpisal pogodbo za nedoločen čas , a pač trenutno so slabe izkušnje na strani vodstva kluba in več kot za eno sezono zaenkrat z menoj ne bodo podpisali. Prejemal bom sanjskih 5.250€ na teden. Cilj mi je absolutno obranitev naslova, a za prestope sem dobil "le" 925.000 €, saj je klub v finančni stiski. Za plače sem dobil najprej 94.000 €, a že zdaj za te klub porablja 93.500€ in predsednika sem ponižno prosil, da če hoče kakšne okrepitve bo potrebno povečati še denar za plače, tako sem dobil na koncu 110.000 € na teden na voljo za plače. V pogodbi še piše, da sem prejel klubski avto JE DESIGN Street Rocket Audi Q7
Ter začasno stanovanje, ki ga ima v najemu klub, dokler si ne bom kupil svojega. Na mail sem dobil mail v jeziku, ki ga zaenkrat še ne poznam, seveda pa sem bom z bivanjem v Belgiji naučil. Reto Stiffler mi je poslal naslednje slike mojega stanovanja:
Ni ravno po mojem okusu, a za silo je, imam pa v načrtu že prenovo tega stanovanja.
Na mail sem dobil še naslednje sporočilo enega izmed treh generalnih direktorjev in sicer Američana Toma Russel-a.
Grb:
Še naši dresi:
Torej večino o klubu vem, ko me zanima če smo s katerim klubom povezanim me skoraj zadane kap, saj smo povezani s sijajnimi klubi, ki imajo kar nekaj mladih igralcev, na katerih bo prinas slonela igra.
Bistvene podatke o klubu sem torej izvedel, že jutri me čaka prvi trening z ekipo, po jutrinjem pa že prva prijateljska tekma.